Med udgangspunkt i Ideboksen som er udgivet sammen med bogen “Design Thinking” på forlaget Grafisk Litteratur, handler dette foredrag om at skabe innovativ tænkning i undervisningen!
Hvis du er underviser på en skole, gymnasium eller højere uddannelse, kender du måske til kravet om at eleverne skal lære at tænke innovativt. Men hvordan gør man lige det? Nikolaj har 10 års erfaring med undervisning i design og innovation på højskoler, og har derigennem udviklet en række kort som man som underviser kan bruge til at understøtte innovativ tænkning i undervisningen.
Boksen kan bruges i mange slags undervisning. Både i design og andre kreative fag, men også alle andre hvor ønsket om at få eleverne til at tænke ud af boksen, ikke acceptere den første, den bedste idé og tænke innovativt. Boksen kan bruges i enhver idéproces, både i indledningen, når holdånden skal dannes, i starten af en brainstorm hvor reglerne skal defineres og processen skal skydes i gang. Men ikke mindst når brainstormen går trægt, når holdet trænger til ny inspiration eller bare skal tænke i helt nye baner.
Der medfølger én idéboks til arrangøren af foredraget og yderligere kan købes.